Пазаруването в супермаркети във връзка с ковид обстановката по цял

...
Пазаруването в супермаркети във връзка с ковид обстановката по цял
Коментари Харесай

Хранителен магазин забрани достъпа на неваксинирани клиенти

Пазаруването в супермаркети по отношение на коронавирус ситуацията по цялостен сват, се класифицира като съществена услуга. В магазините за хранителни артикули могат да влизат както имунизирани, по този начин и неимунизирани хора. Но един супермаркет в Австралия реши да ограничи достъпа за неимунизирани.

Веригата за хранителни артикули IGA разполага с към 1455 търговски обекта в страната.

Решението да не позволяват неимунизирани клиенти в магазин в град Юлара идва, откакто Северната територия вкара нови ограничения на 10 януари.

Правилата са за всеки на възраст над 16 години. Те би трябвало да имат сложени две дози ваксина и документ, удостоверяващ имунизацията.

Местата, за които новите ограничения важат са кина, театри, нощни питейни заведения, заведения за хранене и казина. Все отново по отношение на магазините за хранителни артикули, това не важи.

Забраната от веригата IGA е подкрепена от туристическия оператор Voyages и държавното управление на Северната територия.

Говорител на компанията Voyages споделя, че този ход е нужен за отбрана на служащите, гостите и локалната общественост.

Повече от 5,3 милиона австралийски жители са получили бустерна ваксина от началото на стартирането на третата доза през ноември.

Превод: GlasNews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР