Пазарният регулатор на Швейцария обяви, че е забранил на представителството

...
Пазарният регулатор на Швейцария обяви, че е забранил на представителството
Коментари Харесай

Швейцария удари Газпромбанк

Пазарният регулатор на Швейцария разгласи, че е забранил на представителството на съветската банка " Газпромбанк " в алпийската република да придобива нови частни клиенти поради опасения за пране на пари за интервал от 10 години, което е станало ясно от изтеклите " Досиета Панама ", оповестява " Асошиейтед прес ".

Това решение бележи първия път, в който швейцарският пазарен регулатор FINMA съответно разпознава каквато и да е компания за нередности след приключването на " Досиетата Панама ", които разкриха укриването на налози в международен мащаб, в това число от членове на доближения кръг на съветския президент Владимир Путин.

От FINMA обявиха, че са станали ясни " съществени дефекти в процесите против прането на пари " във връзка с частните клиенти на " Газпромбанк " в Швейцария.

Според регулатора банката не е съумяла да извърши " съответни стопански уточнения за бизнес връзките и покупко-продажбите с нараснал риск от пране на пари ".

От FINMA допълниха, че са разследвали 30 банки след разкритията на " Досиетата Панама ". " Газпромбанк " е била единствената, която е глобена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР