Пазарната капитализация на Toshiba възлиза на около 15,7 милиарда долара(снимка:

...
Коментари Харесай

Потенциалните купувачи оценяват Toshiba на $16,1 млрд.


Пазарната капитализация на Toshiba възлиза на към 15,7 милиарда $
(снимка: Toshiba)

Консорциум, управителен от Japan Industrial Partners (JIP), обмисля усвояване на Toshiba на цена от към 16,1 милиарда $, което може да бъде най-голямата договорка в Азия тази година. Купувачите възнамеряват да платят почти 6,7 милиарда $ в брой и да наберат останалите посредством заеми.

На постоянната си среща с представители на банките Toshiba осведоми, че JIP прави оценка компанията на към 16,1 милиарда $ и ги моли да обезпечат финансова поддръжка за транзакцията, съобщи Блумбърг. Акциите на компанията нарастнаха с към 17% тази година и пазарната стойност на японския конгломерат в този момент възлиза на 15,7 милиарда $.

JIP към момента не е финализирал изискванията на придобиване с сътрудниците си, защото банките са извънредно внимателни при поемането на сходни задължения. Според предварителните прогнози, JIP дружно с сътрудници и участващият в договорката държавен капиталов фонд Japan Investment надали ще съумеят да приготвят всички документи до плануваната дата, която е 7 ноември.
още по темата
Обсъждането на бъдещото придобиване към момента продължава и няма цялостна сигурност, че договарянията сигурно ще завършат със договорка. Toshiba може да реши да продаде единствено някои активи, вместо целия си бизнес.

Представители на JIP и SMBC отхвърлят коментар по подготвяната договорка. Говорител на Toshiba съобщи, от своя страна, че няма да даде детайлности за купувачите, в това число за съинвеститори, защото това може да провали договарянията.

По-рано беше обявено, че групата вложители, водена от JIP, се състои от компании като Orix, Chubu Electric Power, хонконгската Baring Private Equity Asia и европейската CVC Capital Partners. Условията на договорката включват оферта, която ще резервира актуалната бизнес конструкция на Toshiba непокътната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР