Пазарлъците вървят. Няма разбирателство и май има негласна коалиция всички

...
Пазарлъците вървят. Няма разбирателство и май има негласна коалиция всички
Коментари Харесай

Андрей Ковачев с тревожно разкритие за ЕК

" Пазарлъците вървят. Няма съгласие и май има негласна коалиция всички против ЕНП за това да не се съблюдава правилото на водещия претендент ", разяснява в предаването " Лице в лице " Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ.

Според него би трябвало да има пакетно решение за всички позиции в Европейски Съюз, в това число за това кой да оглави Народното събрание и Съвета, за Комисията, за еврозоната и даже за европейската банка.

Лидерите от Европейски Съюз разискват довечера в Брюксел попълването на висши постове в Европейския съюз, в това число и идващия ръководител на Европейската комисия.

Относно полемиката към избора на идващия ръководител на Европейска комисия и желанието на френския президент Еманюел Макрон Манфред Вебер да бъде сменен от немския канцлер Ангела Меркел, българският евродепутат уточни, че тези различия биха могли да блокират работата на целия Европарламент.

" Двете български партии, които са в ЕНП, ще гласоподават за Манфред Вебер. Цялата група на ЕНП стои зад Вебер ", безапелационен беше Андрей Ковачев.

В договорите е записано, че Европейския съвет номинира ръководителя на Европейска комисия, вземайки поради резултатите от изборите за европейски парламент, изясни още българския евродепутат. Той уточни, че ще има ексклузивен Европейски съвет на 30 юни, в случай че довечера водачите на Европейски Съюз не реализиран единодушие за постовете.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР