Пазарите са безопасни. Струпване на хора на столичните пазари Иван

...
Пазарите са безопасни. Струпване на хора на столичните пазари Иван
Коментари Харесай

Шеф на столични пазари: Вече имаме железен ред


„ Пазарите са безвредни. Струпване на хора на столичните пазари „ Иван Вазов “, „ Красно село “ и „ Борово “ не е имало в никакъв случай. Да, има опашки, само че хората са през 2 метра и всички са с маски. Дисциплината е желязна “.

Това съобщи в изявление за БГНЕС Николай Попов, изпълнителен шеф на „ Пазари Юг “ ЕАД. Според него не е редно поради нарушавания на противоепидемичните ограничения на избрани места, да бъдат затваряни всички пазари.

„ Така се получи, че около сухото гори и мокрото. Това, че на няколко пазара в страната не са спазвани ограниченията, не значи, че би трябвало да затворим и тези, които ги съблюдават. Има огромна опция, откакто щабът види какво се случва тук и се увери в нашите старания, да отпаднат тези ограничения или да бъдат не толкоз рестриктивни “, счита той.

На ръководените от него борси е въведен прецизен ред – всички са с маски, на посетителите се дава дезинфектант за ръце, а придвижването из щандовете е проведено еднопосочно, с цел да не се смесват потоците от хора.

„ Такава организация е въведена от 14 март, доста преди министърът на опазването на здравето да издаде заповед за въвеждане на КПП-та и ограничаващ режим за достъп до пазара. Ние бяхме подготвени доста от дълго време с тези ограничения. Има чиновници на Столична община, които управляват спазването на реда, дружно с наши чиновници и охранители. Буквално е въведен боен ред – всички търговци са с маски, на всеки клиент му се дезинфектират ръцете, а по сергиите също има раздадени дезинфектанти “, сподели Николай Попов.

Той е безапелационен, че цялата комерсиална повърхност се дезинфекцира по график със специфични препарати, закупени от лицензирана компания. Пространствата към пазарите също се обработват.

Според шефа хората демонстрират самодисциплина и съблюдават ограниченията, а в случай че някой от търговците си разреши да не го направи, го чака глоба – повреждане на контракта за наем. Засега обаче няма такива случаи, тъй като всички са дисциплинирани.

Думите на шефа удостоверява и Илинка Самарджиева от село Беласица, Петричко, която е измежду производителите, които продават продуктите си на пазара в „ Красно село “ от дълги години и има доста постоянни клиенти.

„ Защо пазарът би трябвало да бъде затворен в случай, че още от 14 март са взети всички ограничения – хората са разредени, прави се стерилизация. Недоумяваме за какво би трябвало да ни затворят “, показа тя.

Кооперативните и цветни борси у нас ще работят единствено до четвъртък. Властите още веднъж взеха решение да ги затворят, откакто оцениха скупчването на хора там като рисково поради опасността от разпространяване на COVID-19. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР