Пазарите отварят след Великден, ако всички спазват мерките. Това съобщи

...
Пазарите отварят след Великден, ако всички спазват мерките. Това съобщи
Коментари Харесай

Пазарите отварят след Великден, ако всички спазват мерките

Пазарите отварят след Великден, в случай че всички съблюдават ограниченията. Това заяви здравият министър, който инспектира столичния пазар „ Димитър Петков “.

Няма открити нарушавания при спазването на ограниченията. Днес Кирил Ананиев е посетил и Женския пазар в София.
Прекратиха договорите на трима търговци на Женски пазар поради неспазване на ограниченията Продължават строгите правила за организация на работата на двата пазара и през идващите три работни дни
Въпреки че през днешния ден напътствията се съблюдават, пазарите ще останат затворени за 4 дни на Великден, а инспекциите ще продължат.

„ Нямаше я до момента тази организация, която я създадохме и вие знаете от ваши визити, и от фотоси, че от време на време се натрупват доста хора един за различен, борят се кой да вземе този или оня домат, кой да вземе тази краставичка или онази. Ако установим резистентност на държанието и на купувачи, и на търговци, след Великден ще гледаме да отворим пазарите “, заяви министър Кирил Ананиев.

„ В провинцията се съблюдават условията, само че там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, съблюдават се условията за влизане и излизане, има подреденост, добави още Ананиев. На Женския пазар се основава избрана компликация при контрола, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ананиев посочи, че никой не може да каже дали коронавирусът се придвижва посредством храна, тъй като той мутира. „ Важното е да няма скупчване на хора, да няма прекачване на слюнка, допустимо е предаване на заболяването посредством досег до избрана повърхнина, сподели още той и добави, че се работи по всички вероятни хипотези за превъзмогване на всички вероятни източници на болест “, добави Ананиев.

Здравният министър уточни, че не е доближат пикът на болестта с ковид, предстоят „ много съществени проучвания на сериозни места с сериозни хора, дано забележим резултатите и надълбоко се надяваме да не стигнем високи равнища на пика, само че това зависи от всички нас “.
След обвиняването на прокуратурата: Фармацевтите излязоха в поддръжка на проф. Стоименова По думите на сътрудниците ѝ тя е изразила мнението на целия отрасъл
Министър Ананиев разяснява и проблема с обвиняването на прокуратурата към ръководителя на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова. „ Там се разви спор, в който не желая да влизам, само че и двете страни споделят, че го вършат в името на това популацията да бъде обезпечено с лекарствени артикули. Нека правосъдните органи да преценяват “. Прокуратурата през вчерашния ден упрекна Стоименова за всяване на паника.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 676 1 31 71 Света 1 872 667 20 410 116 032 434 787 Заразени* Нови Починали България 676 1 31 Света 1 872 667 20 410 116 032
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР