Пазарите не са подготвени за това колко тежко може да

...
Пазарите не са подготвени за това колко тежко може да
Коментари Харесай

Експерт от Allianz: Идат два валутни труса заради коронавируса

Пазарите не са готови за това какъв брой тежко може да стане ситуацията с разпространяването на ковид. И вълненията към епидемията едвам в този момент стартират. За това предизвестява шефът на фонда Allianz Global Investors Майк Ридел, оповестява money.bg.

"Скоростта, с която пазарът се преориентира, явно е трагична. Натам, накъдето считаме, че пазарите могат да се движат, е волатилността ", споделя той, представен от Bloomberg.

Базираният в Лондон управител се приготвя за съмненията от месеци. Той счита, че скорошните корекции на пазара към момента са слаби. Експертът залага на това, че ФЕД може да понижи лихвените проценти по-близо до нула.

"Ако статистиката за международната стопанска система покаже нови недостатъци в идващите седмици и месеци, вложителите ще осъзнаят, че централните банки не могат да се оправят с резултата от ковид и че пазарите, като валутния и фондовия не са узрели за корекции ", счита Ридел.

По думите на специалиста до момента в който някои сигнали се неглижират, стопанската система на Еврозоната към този момент е в криза. Той е на мнение, че предстоят два пъти по-сериозни съмнения на валутния пазар, в случай че обстановката се утежни.

"Въпреки че сме истерични що се отнася до резултата на епидемията върху здравето, това не значи, че натискът върху стопанската система и пазарите би трябвало да бъде премълчаван ", споделя Ридел.

"Поставянето под карантина и прекъсването на огромни елементи от международната стопанска система предизвиква обилни стопански и финансови вреди ", показва още специалистът и заключва: "Основният сюжет, съгласно мен, допуска, че нещата ще се утежняват. ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР