Пазарите на акции на Уолстрийт се намират под натиск от

...
Пазарите на акции на Уолстрийт се намират под натиск от
Коментари Харесай

Очертава се нов напрегнат ден за инвеститорите на Уолстрийт



Пазарите на акции на Уолстрийт се намират под напън от продажби предвид на продължаващото повишаване на доходността на американски държавни облигации. След като през вчерашния ден доходността на 10-годишните дълги бумаги проби над значимата преграда от 3% за пръв път от януари 2014-а година насам, през днешния ден тя към този момент нараства към нов 4-годишен връх от 3,032% с взор към основния някогашен 7-годишен връх към 3,041% от 2-ри януари 2014-а година.

Това парира първичния леко положителен старта на търговията на Уолстрийт, като и трите съществени фондови показателя още веднъж се оцветиха в алено. Индексът DJIA се намалява с към 150 пункта (понижение с 0,63%), откакто във вторник се раздели с над 400 пункта, до момента в който показателят S&P500 се намалява с 0,58%, а софтуерният показател Nasdaq - с 0,91%.

От началото на годината показателите DJIA и S&P500 към този момент са на загуби надлежно от 3,3% и от 2%, като през днешния ден има риск и софтуерният показател Nasdaq да заличи всички свои облаги през първите четири месеца на 2018-а година, защото се търгува с едвам 0,5% над неговите равнища от 2-ри януари.

От техническа позиция главните фондови показатели се намират близо до значими равнища на поддръжка, като DJIA е едвам с 0,9%, а S&P500 - с 0,3% над техните 200-дневни пълзящи междинни. Евентуален пробив и тяхно затваряне под 200-дневната пълзяща междинна ще бъде спомагателен отрицателен сигнал за държанието на Уолстрийт и може да предизвика още по-агресивна вълна от продажби на акции.

Всичките 11 секторни показатели на S&P500 също са оцветени в алено, като най-солидни загуби има при акциите на индустриалните, енергийните и софтуерните компании.

По-добро повишаване с към 2% регистрират само акциите на Boeing Co., откакто водещата самолетостроителна компания показа много по-добри от предстоящото финансови резултати за първото тримесечие на годината.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР