Пазарите може скоро да се изправят пред трудности, докато глобалната

...
Пазарите може скоро да се изправят пред трудности, докато глобалната
Коментари Харесай

Шефът на Goldman Sachs: Алчността надделява над страха

Пазарите може скоро да се изправят пред компликации, до момента в който световната стопанска система се възвръща от въздействието на пандемията. Това съобщи основният изпълнителен шеф на Goldman Sachs Group Inc. Дейвид Соломон в изявление по време на Bloomberg New Economy Forum в Сингапур.

„ Ако погледна обратно във времето и проучвам 40-годишната си кариера, имаше интервали от време, когато алчността изпреварваше страха – сега се намираме в един от тези интервал. Опитът ми демонстрира, че те не са дълготрайни. Нещо ще го балансира и ще внесе нови вероятности “, смята той.

Световните пазари напреднаха доста в изискванията на пандемията, подкрепяни от огромните ограничения за стимулиране, които донесоха съществени облаги за банките, в това число за Goldman. В момента обаче нарастват опасенията, че ускоряващата се инфлация ще се трансформира в предизвикателство пред устойчивия стопански напредък и че централните банки може да бъдат принудени в отговор да покачат лихвите.

„ Възможно е лихвените проценти да се покачат и в случай че това се случи, то единствено по себе си ще отнеме част от инерцията на избрани пазари. “, сподели Соломон.

Той дискутира и провокациите, свързани с климатичните промени, като уточни, че преходът към зелена стопанска система е „ извънредно значим “.

Goldman беше измежду банките, вложителите и застрахователите, които по-рано този месец се ангажираха с проект за декарбонизират доникъде на века, включвайки се във Финансовият алианс на Глазгоу за чисти нулеви излъчвания по време на срещата за климата COP-26 при започване на месеца. Инициативата обаче бе посрещната със песимизъм от деятелите за климата и неправителствените организации, които сложиха под въпрос способността на огромните финансови компании да се отърват бързо от изкопаемите горива. Goldman, дружно с други компании, по-рано дадоха да се разбере, че за тях е невероятно да приключа връзките си с промишлеността на изкопаемите горива.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР