Пазарите, които не спазват мерките за сигурност, ще бъдат затваряни.

...
Пазарите, които не спазват мерките за сигурност, ще бъдат затваряни.
Коментари Харесай

Ще затварят пазарите, които не спазват противоепидемичните мерки

Пазарите, които не съблюдават ограниченията за сигурност, ще бъдат затваряни. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов и на вършеният министър Младен Маринов.

" Колкото по-дисциплинирани ставаме, толкоз повече ще разхлабваме ограниченията, където по пазарите няма ред – ще бъдат затворени. Умоляваме да се съблюдава ред и внезапно се накачурват всички, все едно ще свършат ябълките. Ще спрем пазарите, до момента в който не се направи ред, какъвто е в магазините ", сподели Борисов на конференция в Министерския съвет.

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че се вижда утежняване по съблюдаване на ограниченията по пазарите, топлото време способства за това.

“Ако няма смяна в държанието на притежателите на пазари, ще предприемем дейности по затваряне, тъй като те са по-опасни за жителите, в сравнение с им дават опция да си купят хранителни продукти”, уточни Маринов.

Вътрешният министър добави, че всяка вечер получава за формирани актове на хора, които нарушават противоепидемичните ограничения. " Не е моментът да наказваме, а да се пазим един различен и да съблюдаваме това, което идва като заповед от Министерство на здравеопазването, тъй като е значимо за всички ", сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР