Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и

...
Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча и
Коментари Харесай

Адвокатката на Евстатиев: Не е лесно да си невинен и да се стовари държавната машина върху главата ти

Пазарджишкият областен съд реши, че някогашният кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев би трябвало да бъде освободен от пандиза предварително. Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за полово посягане над малолетно момиче от Стрелча.

16-годишното момиче подаде тъжба, че е било в хотелска стая с него и след приложимост на алкохол е имало секс контакт без нейно предпочитание.

" Той на 2-3 пъти е подканян да подаде молба за предварително освобождение, само че не го е сторил. Придобил е право, само че не желае, това е маркирано от управата на пандиза. Изнесени са всички обстоятелства за държанието на Иван Евстатиев - той е съзнателен жител, има чисто правосъдно минало, посочил е доста положителни качества. Работил е като огняр, показвайки страхотна дисциплинираност в тежък физически труд. За предварителното освобождение са предоставени всички доказателства, които се изискват, според член 70 ", сподели защитничката на някогашния кмет на Стрелча адв. Ташкена Колчева.

Тя изясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че за условно предварително освобождение има експлицитни условия от закона. Той би трябвало да е посочил, че се е поправил и добави, че всичко това е било маркирано и в трите пледоарии - на отбраната, прокуратурата и управата на пандиза.

" Всички единомислещо бяхме на мнение че Иван Евстатиев дава отговор на условията на закона и молбата му е основателна ", бе безапелационна адв. Колчева. 

Тя съобщи, че е уверена, че клиентът й е почтен и се притеснява, че забавянето от негова страна да си подаде молба за освобождение се дължи на душевен срив.

" Получавам SMS-и и писма от поданици на Стрелча, които ми благодарят за отбраната на Иван Евстатиев. От управата на пандиза той е получил 2 награди домакински отпуск за положително държание. Той би трябвало да бъде оставен на мира, да намерения върху всичко, което му се случи и в един миг ще каже истината ", сподели Колчева в " България заран ".

Тя акцентира, че работохолизмът и трудолюбието му са известни в цяла Пазарджишка област. " Не е елементарно да си почтен и да се стовари държавната машина върху главата ти ", сподели още Колчева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР