Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския

...
Пазарджишкият окръжен съд отново ще заседава по делото срещу ромския
Коментари Харесай

Окръжният съд в Пазарджик заседава по делото срещу Ахмед Муса

Пазарджишкият областен съд още веднъж ще заседава по делото против ромския водач Ахмед Муса и 13-те му поддръжници, упрекнати в проповядването на коренен ислям.

Изготвянето на съдебно-теологична експертиза, която беше поискана от юриста на Ахмед Муса Елвира Панкова, наложи четиримесечно спиране на процеса. В рамките на два дни движимостите лица ще показват заключенията си по тази експертиза.

От април ромският водач Муса още веднъж е в пазарджишкия затвор, защото Върховният касационен съд удостовери едногодишната му присъда по по този начин нареченото „ Имамско дело “, отново за разпространение на коренен ислям и насаждането на ненавист на религиозна основа. Към тази година се прибавят още три години от предходна, неизтърпяна условна присъда.

Точно за делото против 13-те имами, което приключи с условни присъди и административни санкции за всички останали обвинени, прокурорът по делото Нели Попова и следователят Даниела Янакиева бяха отличени от основния прокурор Сотир Цацаров за добре свършена работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР