Пазарджишкият окръжен съд даде осем и половина години затвор на

...
Пазарджишкият окръжен съд даде осем и половина години затвор на
Коментари Харесай

Проповедникът Ахмед Муса получи 8.5 г. затвор за радикален ислям

Пазарджишкият областен съд даде осем и половина години затвор на проповедника Ахмед Муса, който е обвиняем за разпространение на коренен ислям. Съдебният състав го откри за отговорен за пропагандиране на концепциите на терористичната организация " Ислямска страна ", религиозна ненавист, верска непоносимост и апели към война.

Основната присъда е от седем и половина години, само че към тях е добавена още една година, тъй като съдът го разгласи за публично рисков, оповестява БНР.

Останалите 13 души, които са обвинени по делото като негови поддръжници, също са наказани. Те получават ефикасни присъди сред една година и 3 години и 6 месеца. Единствената условна присъда е за Александрина Ангелова, която е единствената жена измежду наказаните.

Ахмед Муса е приет за отговорен, че е разпространявал концепциите на " Ислямска страна ", подпомагал е бойци на терористичната формация, а в джамията " Абу Бекир " в Пазарджик е призовавал към война. Той е приет за отговорен и за непокорство на светските закони.

Според прокуратурата закононарушенията са осъществени в интервала 2013-2014 година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР