Пазарджишкият мажоретен състав Мистерия“ при Общински детски комплекс с треньор

...
Пазарджишкият мажоретен състав Мистерия“ при Общински детски комплекс с треньор
Коментари Харесай

Две европейски титли за мажоретките от „Мистерия“

Пазарджишкият мажоретен състав „ Мистерия “ при Общински детски комплекс с треньор Вергиния Нешева взе участие с 42 деца на 14-ия Европейски шампионат, извършен в Цриквеница, Хърватия, заяви директорката на ОДК Емилия Спасова.

През първите три дни от шампионата девойките се състезаваха във възрастовите категории сеньорки, джуниорки и кадетки и изиграха 6 композиции с помпони. При извънредно мощна конкуренция сеньорките на „ Мистерия “ завоюваха две европейски трофеи, едната във групировка с помпони, а другата в дуо-трио с помпони, изпълнена от Дима Тодорова и Николета Пенова. Така за втора поредна година нашите девойки се окичиха със златни медали и станаха двукратни европейски шампионки по мажоретен спорт. За втора година България е на върха и препълнената зала стана на крайници при осъществяване на българския химн в чест на мистериите.

Жестока се оказа конкуренцията и при джуниорките, където девойките от „ Мистерия “ завоюваха бронзовия орден. Най-малките, кадетките на „ Мистерия “, които за първи път вземат участие на съревнование от сходен сан в чужбина, се показаха прелестно и се класираха на петото призово място, след най-силните тимове на Европа. Те са изключителни герои, защото бяха най-малките във възрастовата си категория от 8 до 11 години.

Пазарджик за следващ път потвърди, че има най-силния тим в Европа по мажоретен спорт и неслучайно ние се гордеем с тези прелестни, мощни, борбени и надарени български деца, разяснява Спасова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР