Пазарджишкият административен съд отмени и обяви за недействително решението на

...
Пазарджишкият административен съд отмени и обяви за недействително решението на
Коментари Харесай

Съдът отмени решението на ОИК за състава на Общинския съвет в Панагюрище

Пазарджишкият административен съд анулира и разгласи за недействително решението на общинската изборна комисия в Панагюрище за избор на общински съветници.
Решението на Административния съд в Пазарджик може се апелира пред Върховен административен съд. Общинския съвет в Панагюрище постави клетва на 11 ноември.
Делото беше заведено по тъжба на Движение за права и свободи, в която се твърди, че в секция №132000003 в Панагюрище изборните резултати са сменени. По информация на Движение за права и свободи за тяхната партия били подадени 31 действителни гласа, само че в протокола било записано, че 16 от тях са недействителни, изяснява " 24 часа ".
В хода на правосъдното дирене бюлетините и протоколите от въпросната секция са тествани обширно от съда. Установено е, че посочените обстоятелства в жалбата дават отговор на истината. Всички подадени за Движение за права и свободи 31 бюлетини са действителни и няма недействителни.
Подобни нарушавания са открити и при гласуването за други партии и обединения. Съдът откри, че протоколът от визираната по делото секция води до смяна на волята на гласоподавателите и смяна на мандатите в новоизбрания общински съвет в Панагюрище.
Така би следвало ГЕРБ да има 8 мандата, а не избраните от ОИК-Панагюрище 9 мандата, а Движение за права и свободи да получи 1 мандат в новоизбрания общински съвет.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР