Пазарджишкият административен съд отхвърли жалбата срещу решението на общинските съветници

...
Пазарджишкият административен съд отхвърли жалбата срещу решението на общинските съветници
Коментари Харесай

Пазарджишкият съд отхвърли жалба срещу референдума в Синитово

Пазарджишкият административен съд отхвърли жалбата против решението на общинските съветници за референдум в село Синитово, заяви БНР.

Той би трябвало да се организира дружно с локалните избори на 27 октомври, с цел да могат хората се произнесат " за " или " срещу " в землището им да се разкрие кариера за рандеман на мрамор.

Решението на Общинския съвет е атакувано от вложителя.
Съдът остави жалбата без почитание, защото в Закона за директно присъединяване на жителите в локалното самоуправление е планувана опция за обжалване на решение за референдум единствено, в случай че Общинският съвет е отказал провеждането му. Поради тази причина делото е прекъснато.

Припомняме, че решението за референдум в Синитово бе взето на 18-ти септември с гласовете на болшинството общински съветници. Причината бе всеобщото неодобрение в селото и подписка, в която те изрично обявиха, че разкриването на кариера в региона ще замърси околната среда и ще утежни качеството им на живот.

Освен кариера капиталовото желание планува и разкриването на площадка за отнасяне на неопасни боклуци, което в допълнение ускори напрежението в региона.

Определението на административния съд предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР