Пазарджишкият Административен съд е потвърдил глоба в размер на 1500

...
Пазарджишкият Административен съд е потвърдил глоба в размер на 1500
Коментари Харесай

Глобиха мъж, продавал свинско в мръсно мазе във Велинград

Пазарджишкият Административен съд е удостоверил санкция в размер на 1500 лева на търговец от Велинград, който продавал свинско месо в мръсно мазе на локална къща. Нелегалният продавач бил хванат от инспектори от регионалната дирекция по храните в Пазарджик.
За да потвърдят нерегламентираната търговия един от контрольорите се показал за покупател и си взел свински мръвки от мазето, а последвалата инспекция открила в избата над 420 кг. трупно месо и елементи и черва.
Инспекторите намерили и ченгели, на които се окачвали заколените животни, два фризера и маркучи. Хигиената е била на доста ниско равнище. Избеното помещение било с неизмазани стени и таван (във тип на недодялан строеж), мръсно (с струпване на нагар от нечистотия по пода, стените и тавана), канализационните отвори на пода били без капаци, налични били доста ненужни движимости (бидони, кашони и др.)
Пред магистратите притежателят на незаконния магазин твърди, че въпросното месо било дарено, а не продадено и не е вземал никакви пари, само че макар оправданията му административните съдии потвърдиха паричната глоба, наложена от инспекторите по храните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР