Пазарджик. Зърнопроизводители от Пазарджишка област имат готовност да се включат

...
Пазарджик. Зърнопроизводители от Пазарджишка област имат готовност да се включат
Коментари Харесай

Александър Миндачкин, Асоциация на зърнопроизводителите-Пазарджик: Зърнопроизводители от областта имат готовност да се включат в ефективни протестни действия, планирани за 3 април

Пазарджик. Зърнопроизводители от Пазарджишка област имат подготвеност да се включат в ефикасните протестни дейности на Националната асоциация на зърнопроизводителите, които са планувани за 3 април, заяви за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Александър Миндачкин, ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите в Пазарджишко. Основното им искане е земеделските производители да бъдат изключени от квалифицирания Законопроект за административното контролиране на стопански действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Законопроектът беше импортиран в Народното събрание на 7 март от група от 32 депутати от съвсем всички парламентарни групи. На 22 март текстовете бяха разисквани от Комисията по наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата.
„ Ние упражняваме активност по Закана за Данък добавена стойност и Наредба Н-18 към него, която контролира метода за закупуване и надзор на горивата от земеделските производители. Настоящият законопроект обаче ни вменява разпореждания, които са финансова тежест за стопаните и са изцяло непотребни. В този Проектозакон ние сме третирани като търговци на гориво, което е неуместно, защото ние сме крайни консуматори “, посочи Миндачкин. Той акцентира, че от последните дни има много промени по казуса. „ Нашата остра реакция беше предизвикана от метода, по който Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система прегледа Проектозакона. Подходът беше непрофесионален и лобистки. Вчера се организира среща с министъра на земеделието. Той застана на страната на земеделските стопани, което ние адмирираме. Ние нито сме търговци на гориво, нито съхраняваме токова, а просто сме крайни консуматори. Изложили нашите причини и чакаме развиване. Днес има уговорена среща с Министър-председател Бойко Борисов и след нея ще имаме повече изясненост по казуса “, разяснява също Миндачкин.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР