Пазарджик. В Регионалното управление на образованието в Пазарджик е получена

...
Пазарджик. В Регионалното управление на образованието в Пазарджик е получена
Коментари Харесай

Пазарджик: В РУО е получена срещу преместването за няколко месеца на учениците от ОУ „Христо Ботев“ заради ремонт на сградата на училището

Пазарджик. В Регионалното ръководство на образованието в Пазарджик е получена подписка на майки на възпитаници от ОУ „ Христо Смирненски “ в Пазарджик. Те се афишират срещу преместването за няколко месеца на учениците от ОУ „ Христо Ботев “ поради ремонт на постройката на това учебно заведение, сподели за Радио „ Фокус “ – Пазарджик началникът на РУО - Пазарджик Валентина Кайтазова. Тя изясни, че майките са поискали среща с нея в понеделник, на която ще бъде разисквана обстановката. „ На този стадий към момента Община Пазарджик разисква опцията за пренасяне на децата от едната постройка в другата, само че при нас в РУО - Пазарджик не е пристигнало искане от кмета за това “, посочи Кайтазова. Тя ще срещне с майките на децата и ще се запознае с техните терзания. „ Освен това ще беседвам и с общинската администрация, тъй като би трябвало да се мисли за сигурността на децата и да се обезпечат оптимално положителни условия за провеждането на естествен образователен развой за децата и от двете учебни заведения “, разяснява Кайтазова.
Заради поправки и саниране на три учебни заведения в Пазарджик се постанова краткотрайно пренасяне на учениците в постройките на други образователни заведения. Учениците от СУ „ Димитър Гачев “ учат в постройката на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “. След 15 октомври ще стартират строителни действия в ОУ „ Любен Каравелов “, като децата ще бъдат преместени в ОУ „ Стефан Захариев “ и в ОУ „ Христо Ботев “, чиито възпитаници ще отидат краткотрайно в ОУ „ Христо Смирненски “.
Ваня НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР