Пазарджик. Тази среща я правим след избори, за да покажем,

...
Пазарджик. Тази среща я правим след избори, за да покажем,
Коментари Харесай

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в Кръстава: Държавата ще отстоява обществения интерес по казуса с волфрамовата мина

Пазарджик. Тази среща я вършим след избори, с цел да покажем, че за разлика от останалите политици, ние от ГЕРБ не забравяме нашите гласоподаватели след изборите. Когато има политическа воля като тази на държавното управление на Бойко Борисов, поставяме старания да решим казуса с пътя от Велинград. Това съобщи ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с жителите на село Кръстава, които поскаха от него подпомагане за ремонт на локалния път, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. „ 24-километровата права в този момент е част от горския фонд и би трябвало да се извади от там, с цел да продължи асфалтирането на останалите 12 километра. Трябва да се възползваме и от европейската взаимност, когато пътят бъде трансфериран към общината. Отпуснахме 50 000 лв. от държавния бюджет за пътя до Крастава. Допълнително община Велинград ще дофинансира ремонта “, акцентира Цветанов. Той пое ангажимент до края на мандата на ГЕРБ пътят да бъде подготвен.
Другият огромен проблем, който жителите на Кръстава сложиха пред Цветан Цветанов беше волфрамовата мина. „ Проблемът с мината е огромен. Концесията е от 2009 година. В момента поставяме оптимални старания този прелестен регион да се резервира. Ако има мина няма да има туризъм във Велинград. Последиците ще са огромни и за горския фонд и за земеделието “, изясни заместник-председателя на ГЕРБ. Цветанов бе безапелационен, че страната ще отстоява публичния интерес. „ Няма цена, когато ти съсипваш живота на локалните хора. Затова аз съм признателен на министър Нено Димов, че одобри драговолно казуса, както и на кмета на Велинград Костадин Коев. Ще се съобразим с вашата воля, с волята на жителите на Велинград и с волята на вложителите в туризма в района “, сподели още Цветанов пред жителите на Кръстава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР