Пазарджик ще има нов кмет за първи път от 16

...
Пазарджик ще има нов кмет за първи път от 16
Коментари Харесай

Петър Куленски от ПП-ДБ изпреварва несменяемия Тодор Попов в Пазарджик

Пазарджик ще има нов кмет за първи път от 16 година - Петър Куленски от ПП-ДБ води с към 10% преднина пред досегашния кмет Тодор Попов съгласно предварителни данни.

Куленски съобщи, че при 90% обработени протоколи води с към 3000 гласа.

Местната медия " Виделина " разгласява свои резултати от ранен стадий на отчитането на гласовете, като демонстрира още по-голяма разлика в интерес на Куленски.

" Искам да поздравя всички поданици на Пазарджик и близките села, които пожелаха тази смяна. Аз поемам най-отговорен ангажимент тук пред тях, че ще бъда кмет на всички поданици на община Пазарджик. Няма да разделям хората. Оттук-нататък депозирам ръка към обединенията в Общинския съвет дружно да сложим Пазарджик по един нов метод на картата на България ", сподели Куленски пред Нова ТВ.

Избирателната интензивност в Пазарджик на балотажа е 35.81%.

Това е краят на едно от най-дългите ръководства на кметове на регионални центрове в България.

Тодор Попов беше определен за кемт още през 2007 година, като беше преизбиран през 2011, 2015 и 2019 година Първоначално той се явяваше на избори като самостоятелен претендент, само че преди 4 години беше повдигнат от локална коалиция " Новото време ".

През 2023 година ГЕРБ поддържаше Попов и не предложи собствен претендент за градоначалник. Въпреки това успеха в този момент отива при 37-годишния народен представител от ПП-ДБ Петър Куленски.

Куленски е родом от Пазарджик, приключил е право и обществени финанси.

От повече от 12 години практикуващ правист, юрист и до неотдавна сътрудник в българо-немска адвокатска адвокатска фирма. Семеен, с едно дете.

Народен представител в 47-то Народно събрание, 48-то и 49-то Народно събрание, определен от 13-ти МИР Пазарджик. В 47-то и 48-то Народно заседание е заместник-председател на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “. Бил е член на Комисията по правни въпроси, Комисията по опазване на здравето и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР