Пазарджик ще бъде сред градовете, в които ще има протести

...
Пазарджик ще бъде сред градовете, в които ще има протести
Коментари Харесай

Майки стягат протест с блокада на път

Пазарджик ще бъде измежду градовете, в които ще има митинги на родители на деца с увреждания под наслов „ Системата ни убива “, заяви Радка Станева, която е измежду уредниците на проявата. До момента са удостоверили присъединяване си 15 града.

Недоволните майки от Пазарджик ще се съберат пред входа на парк Стадиона през днешния ден в 17 часа следобяд, с цел да решат каква да бъде формата на митинга, който стартира половин час по-късно. Една от концепциите е обсада на пътя за Панагюрище или София, само че още не е решено изрично.

Ще ни поддържат хора от „ Възраждане за Карлово “, чакаме и съидейници от Сопот и от съдружие ДНЕС, сподели още Станева. Тя предвижда, че участниците ще са най-малко 30 индивида.

Във Facebook, в особено основаното за митинга събитие „ Системата ни убива - системата блокира “, деянията ще бъдат излъчени онлайн от всеки град, в който ще стачкуват майки на деца с увреждания. Тяхното главно искане е за съответно законодателство, което да обезпечи право на персонален помощник и нужните грижи за деца с увреждания.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР