Пазарджик. Продължаващият съдебен процес срещу четирима подсъдими за въоръжения грабеж

...
Пазарджик. Продължаващият съдебен процес срещу четирима подсъдими за въоръжения грабеж
Коментари Харесай

Елеонора Серафимова, Окръжен съд - Пазарджик: Продължаващият съдебен процес за въоръжения грабеж в Пазарджик от 2015 година струва на Съда близо 25 000 лева

Пазарджик. Продължаващият правосъден развой против четирима подсъдими за въоръжения обир в Пазарджик от 2015 година коства на Окръжния съд до момента близо 25 000 лв.. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пазарджик Елеонора Серафимова, административен ръководител на Окръжен съд - Пазарджик. Делото още не е завършило, само че към този момент надвишава даже разноските по делото против 14-те подсъдими лица за коренен ислям. „ Високите разноски идват най-много от това, че един от упрекнатите за тежкото закононарушение е аржентинец с испанско поданство. Това постанова заплащане на преводачески услуги за всеки от документите, в това число протоколи и свидетелски показания от досъдебното произвеждане с цел да не се нарушават правата му да получава точна и разбираема за него информация. Доста пари са дадени и за експертизи на движимости лица “, посочи Серафимова. Тя добави, че в тази сума не са включени дадените суми за компенсации и за водени каузи от подсъдимите, които съумяха да осъдят страната, преди тя да е осъдила тях, за неприятни условия в ареста.

„ Фокус “ напомня , че грабежът е осъществен на 21 декември 2015 година. Тогава четирима мъже с огнестрелно оръжие нападат офиса на пазарджишки предприемач, раняват него и брат му и съумяват да завлечен пари, злато и движимости на обща стойност 56 700 лв.. За причинители са посочени пловдивчанинът Васил Атанасов, Джемал Аликов от Пещера и аржентинецът Фернандо Кастро.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР