Пазарджик. Окръжният съд в Пазарджик разгледа дело по въззивна жалба

...
Пазарджик. Окръжният съд в Пазарджик разгледа дело по въззивна жалба
Коментари Харесай

Пазарджик: Общинския съветник от Септември Лазар Влайков обжалва пред Окръжния съд присъдата си за смъртта на Наско Тонкев от село Виноградец

Пазарджик. Окръжният съд в Пазарджик прегледа дело по въззивна тъжба на отбраната на Лазар Влайков по делото за гибелта на Наско Тонкев от Виноградец, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик . Общинският консултант от град Септември апелира наложената му присъда от три години и четири месеца отнемане от независимост за гибелта на Наско Тонкев. На 30 май 2018г Районния съд в Пазарджик с ръководител Стела Михайлова наложи на съветника дейно наказване от три години и четири месеца при първичен общ режим, както и да заплати разноските по процеса в размер на 7000 лв.. Лазар Влайков е упрекнат, че е държал револвер „ Глок 21 “ и 45 патрона за него, без да е взел нужните ограничения за сигурност. Затова оръжието е попаднало в ръцете на 6-годишно дете и е прострелян смъртоносно 47-годишният Наско Тонкев.
Адвокат Елвира Панкова, бранител на Влайков, настоя анулация на наложената присъда и постановяване на нова оправдателна такава и връщане на делото за ново разглеждане. Също по този начин тя различно изиска и понижаване на неговата присъда. Обвинението от своя страна, в лицето на Прокуратурата и частното обвиняване – семейство Тонкеви, се оповестиха за увеличение на присъдата на 6 години затвор предвид на събраните доказателства по делото и съпричастността на Влайков към убийството и окачестви въззивната тъжба на Влайков като неоснователна. Започнаха правосъдните прения на отбраната и обвиняването по процеса.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР