Пазарджик. Около 300 души се събраха на организирания протест в

...
Пазарджик. Около 300 души се събраха на организирания протест в
Коментари Харесай

Пазарджик: Около 300 души се събраха на организирания протест в града срещу високите цени на горивата

Пазарджик. Около 300 души се събраха на проведения митинг в града против високите цени на горивата, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пазарджик . Според протестиращите би трябвало да има повсеместност на митингите, с цел да има действителен резултат върху цените на горивата. Хората се сплотиха и върху главните претенции на протестиращите в страната за нарастване на минималната заплата, пенсиите, възнагражденията на медицинските служащи, както и на работещите в сфери като металургията, машиностроенето, химията, добива на подземни благосъстояния и енергетиката. „ Не може междинната работна заплата в България да е 510 лева, а застраховките и месечните сметки да доближават до 1000 лева Докато стоим пасивно и не поемаме самодейност за радикална гражданска позиция, нещата в страната няма да се оправят и системата постепенно ще ни убива. Не е човешко това, което се случва. Всичко пораства като се изключи заплатите. Не може българин да заплаща застраховки и винетки на цената на автомобила. Трябва да се работи за богатството на жителите – нещо, което ръководещите не помниха “, споделиха по време на митинга уредниците.
Сред протестиращите има и таксиметрови водачи, които настояват, че са директно подвластни от цените на горивата. Позицията си обявиха и майки на деца с увреждания, които показаха, че системата убива във всички сфери на нашия живот. По време на митинга на Битака в Пазарджик бяха пускани и записи на майки на деца с увреждания от Националния митинг пред Министерски съвет, както и запис с изявлението на вицепремиера Валери Симеонов.
Протестът в Пазарджик минава на фона на патриотични песни. На протестиращите бяха раздадени и стикери „ Системата ни убива “, които водачите на МПС залепиха на стъклата си. Гражданите се насочиха към Пловдив, където ще се слеят с протестиращите там. Колоната от коли се движи по пътя Пазарджик - Пловдив при засилено полицейско наличие по всички кръстовища, водещи към изхода на града.
Албена ЖИЛЕКОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР