Пазарджик. Общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова присъства на откриването

...
Пазарджик. Общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова присъства на откриването
Коментари Харесай

Общинският ръководител на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова присъства на откриването на тазгодишната кампания за борба с рака на гърдата

Пазарджик. Общинският началник на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова участва на откриването на акцията за битка с рака на гърдата, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ - Пазарджик . Кампанията се организира за 17-ти следващ път през октомври – разгласен за международен месец за битка с онкологичното заболяване. В Пазарджик самодейността е проведена от единствения в страната Център за обществена рехабилитация и интеграция на хора с онкологични болести. Социалната услуга е основана през 2011 година с дейното подпомагане на Гинче Караминова, в качеството и на депутат в 41 национално заседание. Представители на държавни и общински институции, на здравни и обществени заведения, консуматори и жители се събраха, обединени от концепцията, че е належащо да се концентрира внимание към профилактиката на рака на гърдата.
Всички посетители получиха керамична розова панделка, направена от потребителите на Центъра. На церемонията Гинче Караминова поздрави екипа за неизчерпаемата сила и всеотдайната им работа в помощ на хората и фамилиите, наранени от заболяването. Тя прикани присъстващите да демонстрират отговорност към себе си и околните си, като вършат постоянни профилактични прегледи. Ръководителят на Центъра Мария Чергарова благодари за поддръжката през годините за активността Сдружението, което дава обществената услуга. Тя изрече признателност и на вицепремиера Екатерина Захариева, която преди година подари преносим ехограф на Центъра. Това даде опция 1 500 дами от 40 обитаеми места в региона да бъдат прегледани, разясни Чергарова. В рамките на акцията одобрени експерти ще правят прегледи и съвещания в ЦСРИ на хора с онкологични болести в Пазарджик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР