Пазарджик. Кандидатът за кмет на община Пазарджик от ГЕРБ Иван

Пазарджик. Кандидатът за кмет на община Пазарджик от ГЕРБ Иван ...

Местни избори 2019: Инж. Иван Панайотов пред жителите на селата Црънча и Дебращица: Предлагаме всяко населено място в община Пазарджик да има собствен бюджет.

Пазарджик. Кандидатът за кмет на община Пазарджик от ГЕРБ Иван Панайотов се срещна с жители на селата Дебращица и Црънча. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Сключваме с вас обществен договор за по-добро управление на община Пазарджик и сме готови да носим политическата отговорност за това. Думата обещавам от мен няма да чуете. Аз ще предлагам решения“, каза пред жителите на двете села Панайотов. По думите му в населените места се предвижда да има бюджет на всеки селски кмет и той като второстепенен разпоредител на бюджетни средства да може да решава текущи проблеми на селото. Освен това Иван Панайотов ще провежда всяка седмица приемни за граждани и веднъж месечно изнесени приемни в населените места.
Бившият областен управител на Пазарджик Трендафил Величков подкрепи кандидатурата на Иван Панайотов и заяви, че го познава като достоен човек и отличен професионалист. Жителите на Црънча поискаха от Панайотов да преразгледа сделката за продажба на 300 декара гори край селото, както и да финансира изграждането на регионален младежки център в сградата на бившето училище. Хората от Дебращица алармираха за сериозния проблем с поливната вода. Оказва се, че чакат вече 12 години да се направи поливен канал с дължина 900 метра от дневния изравнител до населеното място. Другите поставени проблеми бяха за изграждане на ограда, настилка и видеонаблюдение на детската площадка в селото, както и за разкриване на културен център в сградата на старата поща.

Източник: focus-news.net