Пазарджик. Кандидата за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС

...
Пазарджик. Кандидата за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Андрей Ковачев, ГЕРБ: Ще подкрепя кандидатурата на Пазарджик за „Европейски град на спорта“

Пазарджик. Кандидата за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Ковачев, дружно с Винченцо Лопатели - член на управителния ръб на ACES Europe, бяха през днешния ден в Пазарджик за формалното оповестяване на кандидатурата на обитаемото място за „ Европейски град на спорта “. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
„ Това е самодейност, стартирала в Италия през 2000 година. Европейският парламент и аз персонално подкрепихме самодейността на президента Лопатели за популяризирането на тази опция европейски градове и столици да получат купата „ Европейски град или столица на спорта ”, сподели пред спортни деятели от града вторият в листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Андрей Ковачев. Той напомни, че София беше европейска столица през 2018 година и към 10 български градове и курортни селища са носители на тази купа. „ Ежегодно в Европейския парламент ние организираме огромна гала, където се връчват и самите флагове на одобрените европейски градове и столицата на спорта за съответната година. Искрено се надявам и Пазарджик да бъде измежду тях. Благодаря на всички, които поддържат концепцията, защото тук не приказваме толкоз за професионален спорт, що се касае за всеобщия спорт, за всички възрасти-за деца, за подрастващи, за хора в зряла и пенсионна възраст, за хора в неравностойно състояние. Спортът като здравословен метод на живот и като опция за дерадикализация на младежи, които са в изолирани общности, с цел да могат да се включат към публично потребен и добър метод на живот. “, разяснява още Ковачев.
„ След като София стана Европейска столица на спорта през предходната година, образецът й притегли градове от цяла България да се включат в самодейността. Благодаря на господин Ковачев за дейното му присъединяване, и на кмета на Пазарджик за семейството и желанието да се усъвършенства и развива спортът в града “, съобщи Винченцо Лопатели, член на управителния ръб на ACES Europe. Андрей Ковачев като президент на консултативния ръб на самодейността ACES Europe, подкрепена от Европейската комисия, пое ангажимент да поддържа кандидатурата на град Пазарджик.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР