Пазарджик и Пловдив ще протестират заедно тази неделя срещу високите

...
Пазарджик и Пловдив ще протестират заедно тази неделя срещу високите
Коментари Харесай

Пазарджик и Пловдив се обединяват срещу скъпите горива



Пазарджик и Пловдив ще стачкуват дружно тази неделя против високите цени на горивата, оповестяват основателите в особено основаното за задачата събитие във Facebook. Участниците от нашия град ще се съберат още веднъж на битака, а в 10,00 часа ще потеглят към Пловдив, където ще се влеят в проведеното там автошествие под мотото „ Съединението прави силата “. То е част от националния митинг, който за следващ път ще обхване доста от огромните български градове, а към този момент - и по-малки. По-рано през днешния ден писахме, че във Велинград също се готвят за митинг.

Това е трети подред митинг против високите цени на горивата. Първите две минаха спокойно макар всеобщото присъединяване – с по над 200 индивида и с по към 100 автомобила. Участниците за следващ път напомнят, че цените на горивата засягат всички жители, защото неизбежно водят до повишаване на всички артикули, в това число тези от първа нужда, и надлежно понижаване на покупателната дарба на хората.

Инициаторите заявяват поддръжката си за настояванията, издигнати в националния митинг срещу безобразията в България – 750 лв. минимална заплата, 350 лв. минимална пенсия, обезпечени минимални заплати на лекари от 2 000 лв., а на медицински сестри – 1 500 лв., реструктуриране на държавния бранш и прекратяване на загубите, които заплаща българският народ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР