Пазарджик. До 24 юни 2022 г., от 08.00 ч. до

...
Пазарджик. До 24 юни 2022 г., от 08.00 ч. до
Коментари Харесай

В Пазарджик започна „Седмица на отворените врати“ за безплатни прегледи за туберкулоза

Пазарджик. До 24 юни 2022 година, от 08.00 ч. до 13.00 ч. ще се организират безвъзмездни скринингови прегледи за туберкулоза в „ СБАЛПФЗ – доктор Н. Пенчев – Пазарджик “. Това оповестиха от РЗИ. Лекари извършващи прегледите са доктор К. Сотирова – шеф на лечебното заведение, доктор Р. Аврамов и доктор Ст. Михалева.

Кампанията „ Седмица на отворените порти ” се реализира по отношение на осъществяване на Националната стратегия за предварителна защита и надзор на туберкулозата в Р България за интервала 2021 – 2025 година

Целта на самодейността е да се увеличи публичната осведоменост във връзка с туберкулозата, да се даде опция на всеки еднакъв достъп до здравни услуги, в изискванията на нараснал поток от идващи лица от Украйна.

По време на „ Седмицата на отворените порти “ на всеки искащ ще се предлага скрининг за риска от туберкулоза посредством анкета и съвещания. На лицата, които са в риск ще се правят спомагателни прегледи и проучвания.

Обявяването на седмици за безвъзмездни профилактични прегледи през последните години се потвърди като доста добра процедура за разкриване на случаи с туберкулоза и навреме предприемане на ограничения за лекуване и спиране на веригата от предаване на инфекцията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР