Пазарът в САЩ остава на втори план за китайската компанияОсвен

...
Пазарът в САЩ остава на втори план за китайската компанияОсвен
Коментари Харесай

Xiaomi планира да завладее Западна Европа

Пазарът в Съединени американски щати остава на втори проект за китайската компания

Освен Китай предпочитан за Xiaomi е и пазарът на електроника в Западна Европа
(снимка: MI Blog)

Китайският производител на смарт телефони и потребителска електроника Xiaomi има амбициозни проекти за пазара в Европа, излиза наяве от изявление на финансовия шеф на компанията Чу Шоу Чжи за Блумбърг.

Тази година Xiaomi възнамерява интензивно да развива пазара на 5G устройства в Китай, само че по-интересно е изказването на мениджъра, че компанията има намерение да завладее западноевропейския пазар.
още по тематиката
Xiaomi към този момент е постигнала триумф в Западна Европа, където е четвъртият по величина снабдител на смарт телефони и в това време управлява забележителен дял от пазара на носими устройства, заемайки второ място в района.

Компанията е най-големият снабдител на електрически скутери в Западна Европа, а в редица страни има над 70% от този пазар. Финансовият шеф на Xiaomi твърди, че продажбите на е-скутери са се нараснали с 90% в района през последната година.

На въпрос дали Xiaomi възнамерява да показа 5G смарт телефони в Съединени американски щати, Чу Шоу Джи споделя, че американските почитатели евентуално ще би трябвало да изчакат, потвърждавайки по този метод, че предпочитани в тактиката на компанията са Китай и Европа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР