Пазарът в региона ще надвиши 240 млрд. долара към 2025

...
Пазарът в региона ще надвиши 240 млрд. долара към 2025
Коментари Харесай

Смартфоните движат уеб икономиката в Югоизточна Азия

Пазарът в района ще надвиши 240 милиарда $ към 2025 година

Все повече и повече консуматори употребяват смарт телефоните си за достъп до интернет и това „ помпа “ уеб стопанската система

Интернет-икономиката в Югоизточна Азия се чака да надвиши 240 милиарда $ до 2025 година, сочи ново взаимно изследване на Гугъл и Temasek Holdings. Стойността е по-голяма от тези в по-раншните прогнози, защото от ден на ден и повече консуматори употребяват смарт телефоните си за достъп до интернет.

Традиционното проучване, оповестено за пръв път през 2016 година, обгръща уеб-бизнеси като споделените пътувания, електронната търговия, уеб-пътуванията, интернет медиите. Последният разбор обаче прибавя и нови браншове като онлайн поръчките на храна, както и абонаментите за музика и видео по поръчка.

Проучването пресмята, че цената на брутния артикул на интернет стопанската система в района е достигнала 72 милиарда $ през 2018 година, като е повишена с 37% по отношение на миналата година.

Стойността на брутния артикул в електронната търговия в района ще надвиши 23 милиарда $ през 2018 година, се споделя още отчета. Този сегмент ще нарасне повече от четири пъти, надхвърляйки 100 милиарда щатски $ до 2025 година

Основен принос за това ще има повишеното доверие на потребителите. Ключова роля за развиването на сектора ще имат огромните имена като Lazada на Alibaba Group Holding, Shopee на Sea Ltd и Tokopedia в Индонезия.

В отчета се прави оценка, че брутният артикул в бранша на споделените пътувания, с прибавянето на онлайн поръчките на храни, доближава 7,7 милиарда $ за 2018 година „ Подкрепени от упоритостите на Go-Jek и Grab да станат „ ежедневни приложения “ в Югоизточна Азия, до 2025 година тези браншове ще доближат съвсем 30 милиарда $ “, се споделя в изследването на Google-Temasek.
още по тематиката
Както Гугъл, по този начин и държавният вложител Temasak са вложители в Go-Jek. Подкрепена от Vertex Ventures, Темасек е и един от ранните вложители в Grab.

Индонезийската интернет стопанска система се чака да нарасне до 100 милиарда $ до 2025 година, което ще значи, че 4 от всеки 10 $, изхарчени в района, ще се паднат на нея.

Изследването обгръща шестте най-големи стопански системи в Югоизточна Азия – Индонезия, Малайзия, Филипините, Сингапур, Тайланд и Виетнам. Според отчета, повече от 90% от уеб-потребителите в района се свързват с интернет посредством смарт телефоните си.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР