Пазарът в Гърция изглежда готов да отговори на предизвикателството, поставено

...
Пазарът в Гърция изглежда готов да отговори на предизвикателството, поставено
Коментари Харесай

Гърция се подготвя за забраната на пластмасови стоки за еднократна употреба

Пазарът в Гърция наподобява подготвен да отговори на предизвикването, сложено неотдавна от премиера на страната Кириакос Мицотакис, по отношение на потреблението на пластмасови артикули за еднократна приложимост.

Миналия понеделник той изиска цялостна възбрана за тези артикули, след провеждането на срещата на върха на Организация на обединените нации за климатичните промени.

Очаква се възбраната за приложимост на еднократните пластмаси да стане факт в южната ни съседка през 2021 година.
 В Гърция към този момент се заплаща по 4 евроцента за найлонова торбичка
В Гърция към този момент се заплаща по 4 евроцента за найлонова торбичка

От 1 януари 2019 година данъкът скача до 9 евроцента

Страната към този момент предприе няколко крачки в това отношение. През последните години потребителите, искащи найлонови торбички за еднократна приложимост, се таксуват с екологичен налог в сходство с директивата на Европейския съюз.

Според изследване на Института за потребителски артикули на дребно в страната мярката е понижила търсенето на найлонови торбички за еднократна приложимост с почти от 80 до 85% през 2018 година спрямо миналата 2017 година.

Прилагането на цялостната възбрана за всички еднократни пластмаси - чаши, бутилки, сламки и доста други артикули за ежедневна приложимост - може да се окаже по-трудно, в сравнение с наподобява. Трансформацията обаче е изцяло допустима съгласно продуктовия дизайнер Илияна Коста на локална компания, произвеждаща биоразградими артикули от бамбук.

" Гръцкият пазар работи доста интензивно, с цел да покаже прогрес в това отношение и напредва бързо. Местният бизнес направи динамично нахлуване в екологични артикули и гръцкото общество също е узряло за това ", изяснява Коста за изданието Kathimerini.

По думите на служителя към продуктите на компанията има доста все по-голям интерес от разнообразни компании, което е доказателство, че преходът към потреблението единствено на екоматериали е вероятен в границите на две години.
 Пластмасата - промишлеността за $79 милиарда. От кои страни идва тя?
Пластмасата - промишлеността за $79 милиарда. От кои страни идва тя?

Лидерите по експорт на пластмасови артикули в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР