Пазарът на твърд алкохол в САЩ през 2016 г. се

...
Пазарът на твърд алкохол в САЩ през 2016 г. се
Коментари Харесай

Bacardi купува производителя на текилата Patron за 5.1 млрд. долара

Пазарът на корав алкохол в Съединени американски щати през 2016 година се е свил с 1.3%, до момента в който този на текила е повишен с 5.2%

Още по тематиката
Lavazza ще се продава от " Кока-Кола " вместо от " Софсток "

Досегашният търговец на Мирослав Печев ще внася четири нови марки кафе
18 окт 2017
Холивуд или текила

Джордж Клуни продаде за 1 милиарда $ компанията Casamigos, която основава с двама другари
7 юли 2017 Bacardi, която има едноименния бранд ром и стотици други алкохолни марки, се споразумя да купи компанията за висококачествена текила Patron Spirits International против 5.1 милиарда $, оповестява Reuters. Това е първата огромна договорка за Махеш Мадхаван, който беше назначен за основен изпълнителен шеф на Bacardi през октомври. Според анализаторите от Jefferies задачата на Мадхаван е да се издигне Patron измежду премиум марките и да усили световните продажби.

Придобивания

Новината за договорката идва дни след придобиването на производителя на текила Avion от Pernod Ricard и месеци след придобиването на друга такава компания - Casamigos на Джордж Клуни, за 1 милиарда $. Цената за придобиването на Patron е 7.5 пъти цената на прогнозните й продажби, до момента в който тази, която заплати Diageo за Casamigos, е 20 пъти по-голяма от прогнозните продажби. Голямата разлика при този индикатор се получава поради предвижданията за доста по-големи продажби на Patron, в сравнение с Casamigos.
Patron е учредена преди повече от 25 години и към този момент се конкурира с марки като Avion, Diageo’s Don Julio и Brown-Forman’s Herradura. Основаната през 1862 година компания Bacardi, притежаваща марки като рома Bacardi, водката Grey Goose, джина Bombay Sapphire, е имала миноритарно присъединяване в Patron през последните 10 години.

Възход на пазара

Продажбите на текила се усилват по-бързо, в сравнение с тези на целия алкохолен пазар. По данни на IWSR пазарът на корав алкохол в Съединени американски щати през 2016 година се е свил с 1.3%, до момента в който този на текила е повишен с 5.2%.
Потребителите се насочват към по-скъпите алкохолни питиета, което прави премиум марките все по-предпочитани.
Сделката сред Bacardi и Patron се чака да завърши през първата половина на 2018 година, откакто бъде утвърдена от регулаторите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР