Пазарът на труда за работещите в сферата на технологиите остава

...
Пазарът на труда за работещите в сферата на технологиите остава
Коментари Харесай

Как да блеснете пред конкуренцията за работа с AI умения

Пазарът на труда за работещите в областта на технологиите остава мощен, изключително за тези, които усвояват нови умения в региона на изкуствения разсъдък, оповестява CNBC.

Съединени американски щати са водещи в увеличението на работната мощ в региона на изкуствения разсъдък, като съгласно световната платформа Adzuna през юни са оповестени към 169 045 места, изискващи тези умения и още 3575, ориентирани към работа с генеративен изкуствен интелект.

За съпоставяне, в Индия през юни са оповестени 25 900 работни места за AI, а в Обединеното кралство - 16 825 позиции.

Работните места в региона на генеративния изкуствен интелект са " гореща област ", споделя Джеймс Нийв, началник на отдела за просвета за данните в Adzuna, защото от ден на ден позиции изискват претенденти, които познават огромни езикови модели като ChatGPT, DALL-E, LLaMA, PALM 2 и други.

Но поради нововъзникващия и бързо разрастващ се темперамент на инструментите, може да е мъчно да покажете експертните си знания в обещано умеене като претендент за работа, добавя той.

" Всичко в действителност започва едвам през последните 12 месеца, откакто ChatGPT се появи на сцената в края на 2022 година и е толкоз нова област, че никой не може да твърди, че има дълготраен опит, тъй като то просто не съществува толкоз от дълго време ", счита специалистът.

Той предлага на заинтригуваните претенденти за работа да развиват уменията си в региона на изкуствения разсъдък и да се открояват от конкуренцията по три съществени метода:

Бъдете в крайник с новостите

Нийв предлага да намерите онлайн запаси и да се регистрирате в бюлетини с имейли, с цел да се запознаете с най-новите трендове и разработки.

" Технологиите се развиват толкоз бързо, че е същинско предизвикването да останете в крайник с тях ", споделя Нийв, добавяйки, че може да е непостижимо да се пробвате да знаете всичко за разработките, които се трансформират всяка седмица.

Ако не друго, то най-малко е " доста значимо да се опитате " и да изградите фундаментални знания какво се случва зад кулисите с новините за изкуствения разсъдък.

Използвайте AI в работата си

" Търсете благоприятни условия в работата си, с цел да опитате да употребявате тези принадлежности действително ", споделя Нийв.

" Тогава в действителност стартирате да разбирате мощните и слабите им страни " и можете да се научите да пишете интелигентни подсказки, с цел да получите най-хубавото приложение от тях.

Добре е преди този момент да се консултирате с ръководителя си по отношение на политиката на компанията  за потребление на изкуствен интелект в работата ви и не забравяйте да избягвате да въвеждате поверителни фирмени данни в ChatGPT, с цел да получите отговори, защото това е обществен инструмент.

Дайте образец с съответна цел

За да се откроите като претендент, можете да " покажете, че сте основали артикул, употребявайки тази технология, или че сте добавили комерсиална стойност за вашата организация, като сте я употребявали ", споделя Нийв.

" Ако желаете да преминете на идващото равнище, можете да настроите тези огромни езикови модели въз основа на ваши лични бизнес данни ", добавя той.

AI може да бъде надеждно умеене на непредсказуем пазар на труда, на който през последните месеци се следиха съкращения на софтуерни експерти.

Тези, които търсят високоплатени позиции, наложително би трябвало да наблюдават трендовете в изкуствения разсъдък изключително деликатно през втората половина на годината, поучава специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР