Пазарът на ток за бизнеса е манипулиран и има всички

...
Пазарът на ток за бизнеса е манипулиран и има всички
Коментари Харесай

Манипулирана ли е цената на тока за бизнеса - спорят работодатели и експерти

Пазарът на ток за бизнеса е манипулиран и има всички признаци на проведена незаконна група. Това настояват работодатели и желаят оставки в НЕК във връзка на рекордно високите цени на тока за индустрията. Аргументите " за " и " срещу " вижте от Константин Стаменов - ръководител на Федерацията на индустриалните и енергийни потребители и Антон Иванов - Български енергиен и минен конгрес, които бяха посетители по тематиката в " Още от деня ".

Константин Стаменов - ръководител на БФИЕК: Всички знаеха че от 1 май ще има по малко произвеждане на електрическа енергия, само че на 8 май количеството беше понижено трагично и ние станахме най-скъпия пазар в Европейски Съюз за 8 и 9 май.
Това става в миг, когато производството на електрическа енергия в България е надалеч от пиковите натоварвания. Просто електрическа енергия не беше препоръчана на пазара, което считаме, че е преднамерено направено, сподели още Стаменов.
Антон Иванов - Български енергиен и минен конгрес: Българската енергетика търси всевъзможни благоприятни условия да компенсира дефицита, който доста мъчно е реализуем и ние сме в положение на връщане към контролирания пазар.
В България вносът сега е от юг, страните там не заплащат разноски за въглеродни излъчвания и те могат да оферират на други цени, не такива, на които нашите сдружения са принудени, аргументира се Иванов.

Според двамата събеседници, решението на казуса е цялостна либерализация на пазара и дълготрайна тактика за развиване на бранша.
 Работодатели желаеха оставката на управлението на НЕК поради тока за бизнеса Работодатели желаеха оставката на управлението на НЕК поради тока за бизнеса
Работодателските организации упрекнаха НЕК за скока на тока за бизнеса. В писмо до премиера те желаеха оставката на цялото управление на Националната...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР