Пазарът на рекламите в САЩ се очаква да генерира приходи

...
Пазарът на рекламите в САЩ се очаква да генерира приходи
Коментари Харесай

Пазарът на рекламите в САЩ се очаква да генерира приходи от $197 млрд. през 2018 г.

Пазарът на рекламите в Съединени американски щати се чака да генерира доходи от 197 милиарда $ тази година, което е с 5.5% повече от 2017 година, съгласно нова прогноза на Magna. Това е повече спрямо предходната оценка на Magna, която предвижда растеж от 5%.

Прoгнозата също по този начин усъвършенства растежа от 2,7% през 2017 година, което се отразява на тазгодишните събития, като междинните избори за федерален парламент (435-те депутати в долната камара и една трета от 100-те сенатори) и вота за губернатори в 39 от 50-те щата, зимните олимпийски игри и Световното състезание по футбол. Освен това, Magna предвижда, че продажбите на реклами ще набъбнат с 3,7%. Това е малко по-бавно от нарастването от 4,5%, следено през 2017 година

Дигиталната реклама се разраства с по-бърз ритъм, в сравнение с предвижда по-рано Magna, като се чака тя да управлява половината от парите за реклама през 2018 година

Дигиталните рекламни формати се чака да донесат 50% от общите продажби тази година, което е с една година по-рано от предстоящо, съгласно Magna. Продажбите на цифрови реклами се чака да набъбнат с 14% тази година до 97 милиарда $, като съвсем 60% от тях идват от мобилна реклама.

Приходите от обичайните медии като телевизия, щемпел и радио не престават да спадат. Традиционните доходи от офлайн реклами се чака да се свият с 5% до 96 милиарда $. Националната телевизия се чака да остане без смяна, локалната телевизия ще се усили с 10%, печатът ще спадне с 18% и радиото ще падне 4%, съгласно Magna.

През 2017 година цифровата реклама е повишена с 18%, до момента в който обичайните продажби на офлайн реклами са намалели с близо 5%.

Рекламните банери понижават

Почти всеки дигитален формат означи растеж през предходната година, с изключение на статичните рекламни банери, които се свиха с 9% поради стратегиите за блокиране на реклами, по-ниската инвентаризация и замразяването на цените на рекламите. Цифровият напредък беше напълно съсредоточен върху мобилните реклами, които набъбнаха с 40% до 48 милиарда $. Приходите от не-мобилни импресии на работния плот се намалиха с 2%.

Телевизионната реклама означи 2.2% спад през 2017 година Телевизионните компании съумяха да понижат част от спада в обичайните продажби на реклами, като се възползваха от цифровите си платформи, 1,7 милиарда $ от които идват от Hulu. Но това към момента не e задоволително, с цел да компенсира спада в обичайните продажби на телевизионни реклами.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР