Пазарът на площи в търговски центрове е сравнително наситен. Факт

...
Пазарът на площи в търговски центрове е сравнително наситен. Факт
Коментари Харесай

Наситен сегмент от пазара на недвижими имоти

Пазарът на площи в търговски центрове е относително кондензиран. Факт е неналичието на нови планове, които да излязат в идващите 18-24 месеца. Обзавеждането за дома, детските и спортните артикули, дискаунт веригите са измежду бързо разрастващите се категории. Сред образците е полската дискаунт верига Pepco, която е най-динамично растящият търговец у нас с 20 местоположения към третото тримесечие. През деветмесечието първи магазини у нас отвориха детската марка за облекла Brums, италианската марка за долни дрехи Tezenis и японската Miniso. Също по този начин на пазара се наблюдаваше и отчасти преструктуриране на водещи търговски центрове в София и откриванията на Delta Planet във Варна и Plovdiv Plaza в Пловдив доведоха до растеж на новооткритите магазини през деветмесечието на 2019 година

„ През миналите месеци отбелязахме пик на новооткритите площи в търговски центрове в следствие от икономическата интензивност и мощния наемен пазар от последните две години. Липсата на нови планове в градеж в огромните градове обаче ще успокои пазара през идващите тримесечия, като по едно и също време с това прогнозите ни са за намаляващ дял на свободните площи и равномерен растеж на наемите в топ локациите в моловете и на комерсиалните улици “, споделя Иван Граматиков, управител „ Търговски площи “ в Cushman & Wakefield Forton.

Акцентът през идващите тримесечия ще бъде върху обновяването на работещи търговски центрове в София и в страната, като тук-там тези процеси са в напреднала фаза. Целта на тези преустройства е комерсиалните центрове да усъвършенстват съществуващия микс от наематели, както и да разширят потребителската си база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР