Пазарът на недвижими имоти в Мелбърн също почувства негативните последствия

...
Пазарът на недвижими имоти в Мелбърн също почувства негативните последствия
Коментари Харесай

Продажбите с 30% надолу

Пазарът на недвижими парцели в Мелбърн също почувства отрицателните последици от рецесията с ковид. Според анализатори, размерът продажби ще спадне с 30%, като по този метод ще се приближи до равнищата от 2012-2013 гг. Негативни последици ще има и от обстоятелството, че 80% от сегмента на първокласни парцели се състои от задгранични купувачи.

Положителната наклонност е, че по време на карантината огледите от страна на евентуални купувачи са се намалили едвам с 2%. Съпоставката е месец май т.г. по отношение на същия месец на 2019 година „ тези данни ни дават мотив да гледаме с оптимизъм за относително бързото възобновяване на пазара на недвижими парцели до една-две години”, споделя Кристофър Кловър, шеф на компанията Panorama Properties. Чуждестранните бизнесмени се чака да стартират да се връщат на пазара до месец-два. Повод за оптимистичната прогноза е, че границите бяха отворени по-рано от плануваното. Експертите разчитат и на последователното връщане на интернационалните туристи.

Спад се регистрира и при цената на квадратен метър жилищна повърхност. Според Кловър, за настоящата година поевтиняването ще бъде в границите на 5%-10% в региона на Мелбърн. В По-скъпите квартали обезценката ще бъде по-малка, а в по-евтините – повече.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР