Пазарът на недвижими имоти през 2019 г. най-вероятно ще запази

...
Пазарът на недвижими имоти през 2019 г. най-вероятно ще запази
Коментари Харесай

Какво да очакваме от имотния пазар през 2019 година

Пазарът на недвижими парцели през 2019 година най-вероятно ще резервира трендовете от 2018 година, настояват брокери от пловдивските организации за парцели. Търсенето на двустайни и тристайни жилища в огромните градове София, Пловдив, Варна, Бургас ще продължи да бъде интензивно, а предлагането им ще се усили вследствие на новото и към момента интензивно строителство.

През 2019 година картината на имотния пазар ще остане сходна на тази от 2018-а - цените ще търпят леки промени и ще се движат покрай актуалните си равнища. Предлагането ще бъде положително, а купувачите ще имат опция да избират, разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на BULGARIAN PROPERTIES. Градските пазари не престават да се развиват доста динамично, като

@ins_sub: всички индикатори са във възходяща посока

- размери покупко-продажби, цени, предложение. Разликата е, че възходящите трендове при цените са много по-умерени от тези през 2016-2017 година, обобщават от организацията. Големи растежи през 2018 година се следят в Пловдив, Русе и някои от другите регионални градове, само че и там към този момент се виждат трендове за закъснение на растежа и уравновесяване на пазарите.

Освен жилища в огромните градове, от ден на ден хора обмислят покупката на втори дом - на море, планина или даже на село, добавя Полина Стойкова. ”Това важи изключително доста за хора с специалности, които им разрешават да работят от отдалеченост. Тази наклонност ще държи дейни пазарите и в по-малките обитаеми места, и по курортите. Видяхме, че откакто хората започнаха всеобщо да пътуват зад граница, доста от тях оцениха какви благоприятни условия за покупка на парцел и първокласен живот предлага България и какъв брой костват те в другите страни и това несъмнено задвижва интереса в тази посока. ”

„ Според мен

@ins_sub: пазарът е кондензиран с празни жилища

при този взрив в строителството. При това мощно предложение няма логичност да чакаме растеж на цените. Разбира се, това не значи, че те няма да варират, под въздействието на други фактори ”, разяснява Диян Шишков от „ Шишков 333 ”. Брокерът добави, че Пловдив е столица на културата през 2019 година Това събитие може би ще се отрази при наемите, само че няма да повлияе върху цените на парцелите в Пловдив. „ Туристите ще задействат наемите - жилища, студия, стаи за посетители - това ще се търси през цялата година. ”

„ Търсят се избрани местоположения ”, настояват брокерите от „ Магазин за Нов дом ”. Според тях атрактивни за клиентите не престават да бъдат жилищата в кв. „ Хр. Смирненски ” до мол " Пловдив ", както и в новостроящите се комплекси до многофункционална зала " Колодрума ". „ Традиционно клиентите питат за двустайни и тристайни жилища, само че в последно време има търсене и на едностайните. Става въпрос за жилища към 45 квадрата, които най-често се купуват за инвестиция и следващо отдаване чартърен ”, изясняват брокерите на организацията. Осигуреното паркомясто и положителната локация са измежду главните искания на купувачите, допълват те.

Снимки от Наташа Манева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР