Пазарът на криптовалутите, воден от Биткойн (BTC), привлече значително внимание

...
Пазарът на криптовалутите, воден от Биткойн (BTC), привлече значително внимание
Коментари Харесай

Биткойн до над $35,000 – ще продължи ли бичия тренд?

Пазарът на криптовалутите, воден от Биткойн (BTC), притегли доста внимание от страна на вложители и анализатори след подправен слух за утвърждение на Биткойн ETF в Съединени американски щати.

След разпространяването на тази погрешна информация Биткойн означи незабравим скок в цената си в разнообразни платформи за търговия. По-специално, на Binance BTC/USDT, на която се падат 8% от 24-часовия размер на търговията с Биткойн, цената на Биткойн стартира от $27,883. В рамките под 60 минути тя бързо набъбна до $30,000, което съставлява удивително нарастване от 7% за толкоз къс интервал.

Впоследствие след този скок цената на Биткойн се колебаеше към границата от $30,000, което подбуди полемики за евентуалната поява на нов бичи пазар. Анализаторите предвиждат възходящ подтик за BTC, като слагат амбициозни цели пред криптовалутата.  

Техните оценки загатват за евентуални ценови нива от $31,500 и вероятно даже $35,000. Тези прогнози отразяват оптимистична вероятност за представянето на BTC в близко бъдеще. Понастоящем пазарът е очевидец на постоянна възходяща наклонност, привличайки интереса на запалянковците и вложителите в криптовалути.  

Това внезапно повишаване на цената на BTC съгласно мнозина е в отговор на предстоящото с неспокойствие събитие – евентуалното утвърждение на препоръчаните от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) Биткойн борсово търгувани фондве (ETF).

Ключовите равнища, които би трябвало да се следят през идващите дни, са съпротивата при $30,000 и евентуалният пробив при $31,000. Тези прагове имат значимо значение за търговците и вложителите, защото могат да преценяват силата на продължаващото възходящо придвижване. Успешен пробив на $31,000 може евентуално да проправи пътя към още по-високи ценови цели.

Според актуалната прогноза на CoinCodex за цената на Биткойн, цената на монетата се чака да нарасне с 22.71% и да доближи $37,888 до 28 октомври 2023 година Настоящите механически индикатори демонстрират бичи настроения, а показателят на страха и алчността е на равнище 53, което алармира за неутрални настроения.  

Източник: CoinCodex

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР