Пазарът на интелигентни часовници продължава да расте с бесни темпове,

...
Пазарът на интелигентни часовници продължава да расте с бесни темпове,
Коментари Харесай

Пазарът на интелигентни часовници запазва бързите си темпове на растеж

Пазарът на интелигентни часовници продължава да пораства с гневни темпове, както и през последните няколко години. Изчисления на Counterpoint Research сочат, че през първата четвърт на 2019 година продажбите на този пазар са скочили с 48% по отношение на миналата година - без значение, че зимният сезон нормално е по-слаб. Водещ дял в тази сметка има Apple Watch с пазарно покритие от 35,8%, като бележи растеж на доставките от 49%. Истинските звезди на шоуто обаче се оказват някои от съперниците на Apple, които бележат сполучливо тримесечие.



Samsung си върна позагубените позиции с новия Galaxy Watch. Доставките на компанията в сегмента на интелигентните часовници са скочили с умопомрачаващите 127%, което отрежда на компанията пазарен дял от 11,1%. Възраждането на Fitbit също е реалност. Компанията бележи растеж от 5,5%. Очевидното сполучливо показване на Huawei в света на смарт телефоните дава своето отражение и върху Watch GT, като делът на компанията нараства от съвсем нула до 2.8%.

Това обаче не значи, че всичко на пазара на интелигентни часовници е розово. Fossil, Garmin, Amazfit и Imoo не могат да се похвалят с особени резултати. Като цяло данните сочат, че по-големите производители са налучкали правилния път, само че това не важи за огромна част от останалите компании.

В последна сметка обаче, в допълнение към нормалните усъвършенствания, които са предстоящи всяка година, в днешно време интелигентните часовници стават все по-малко първокласно бижу и от ден на ден инструмент, на който разчитаме за следене на здравословното си положение. Това сигурно подсигурява блестящо бъдеще на този пазар най-малко в идващите няколко години.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР