Пазарът на имоти в Лондон излезе от фазата на подем,

...
Пазарът на имоти в Лондон излезе от фазата на подем,
Коментари Харесай

Имотният бум в Лондон приключи. Жилищата поевтиняват

Пазарът на парцели в Лондон излезе от етапа на напредък, а продавачите на жилища би трябвало да бъдат по-реалистични във връзка с ценовите си условия, в случай че желаят да осъществят продажби, демонстрира отчет на уеб страницата за жилищни парцели Rightmove.

Средната цена понижава с 1% на годишна база, което е 6-ото следващо намаляване. Жилищата нарастват с 4.4% през февруари, отразявайки нормалния скок при започване на пролетния сезон. Уебсайтът предлага над 1 милион парцела във Англия и наблюдава 90% от пазара на недвижими парцели на Острова.

Макар няколко отчета да демонстрират изстудяване на интереса към жилищата в Лондон, вредите са лимитирани от внимателните продавачи, които не наводняват пазара под паника, с цел да се отърват от поевтиняващата си благосъстоятелност. Дълготрайният дисбаланс сред търсенето и предлагането в града обезпечава известна поддръжка за цените.

" Цените в края на взрива се възстановяват по-бързо, в случай че има свръхпредлагане. Някои евентуални продавачи сдържат желанията си, предотвратявайки несъразмерна конкуренция, която ще провокира спад на цените ", показва шефът на Rightmove Майлс Шипсайд.

Жилищният пазар на столицата изоставаше от останалата част на Англия през 2017 година Несигурността към Brexit намали търсенето, а дългогодишната голяма инфлация направи жилищата прекомерно скъпи за мнозина. Средната цена в Лондон през този месец е съвсем 630 000 паунда, над 20 пъти по-висока от междинната за страната.

Шипсайд поучава хората, които се нуждаят от бърза продажба, да " жертват някои от забележителните ценови облаги през последните няколко години ". Средното време за продажба на парцел в английската столица в този момент е 83 дни, по отношение на 73 дни преди година.

Гледайки цяла Англия, цените на жилищата са се повишили с 0.8% на месечна база, въпреки че са под 10-годишната междинна стойност за този интервал на годината. Средната цена от 300 000 паунда е повишена с 1.5% на годишна база. Само преди 2 години този растеж беше 6%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР