Пазарът на джин в България расте със 7% на годишна

...
Пазарът на джин в България расте със 7% на годишна
Коментари Харесай

Пием повече джин, качествените се правят по автентичната London Dry Gin технология

Пазарът на джин в България пораства със 7% на годишна база. Джинът е желана напитка от дамите, демонстрират консуматорските изследвания. Близо две трети от потребителите са от нежния пол. Потребителите все по-често търсят положително качество и четат етикетите, описват търговци. Джинът е една от най-използваните питиета, с която се вършат коктейли за плажа и въобще за лятото. Затова и продажбите му скачат през топлите месеци. Причините за неговата сезонност са ненатрапчивият му усет и най-много ароматът на хвойна, който носи чувство за хладина.

Джин стартира да се създава още през XVII век, а за негова татковина към момента се спори сред Холандия и Англия. Със сигурност обаче англичаните са тези, които разпространяват и постановат питието. Затова и най-качествените джинове се вършат по достоверната London Dry Gin технология. Характерното за джин, създаден по този способ е, че ароматът и свежият усет се реализират след многократна филтрация на плодове на синя хвойна и не се прибавят изкуствени аромати след дестилацията. Да произвеждаш джин по този способ, не е лесна задача. Затова през всички стадии на процеса се прави непоколебим надзор на употребяваните първични материали. От джиновете, които се вършат по тази технология измежду пазарните водачи у нас е 6th Sense London Dry Gin. Продажбите му са скочили на годишна база с 30% растеж.

В международен мащаб също категорията претърпява самобитен подем през последните години като на мода се завръщат типичен и лесни за правене коктейли даже в домашни условия, разясниха бармани.

Джинът е измежду най-предпочитаните алкохолни питиета за коктейли. Своеобразно завръщане вършат класическите предписания, които се лесни за подготвяне като “Джин-тоник “. Разновидностите са доста. Класическата рецепта включва две елементи джин, една част сок от лайм, тоник до върха на висока чаша и малко лед. Разбира се, когато има първокласен артикул, всеки може да " режисира " свое авторско пиво, споделят миксолозите зад бара. Когато приказваме за коктейли с джин не може да подминем класическото „ Мартини”. То се прави точно от джин и сладостен вермут, а сухото „ Мартини” надлежно от джин и изсъхнал вермут. ”Джин-Фис” е друга известна коктейлна вариация с джин. Този коктейл идва от Америка, само че е трансфорат в тотална класика в Европа. Основните съставки с изключение на алкохола са лимонен сок, пудра захар, газирана вода, лед.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР