Пазарът на дигитална дистрибуция на видеоигри беше поразтърсен, когато в

...
Пазарът на дигитална дистрибуция на видеоигри беше поразтърсен, когато в
Коментари Харесай

В Epic Games Store ще се появят ревюта

Пазарът на цифрова дистрибуция на видеоигри беше поразтърсен, когато в края на 2018, Epic Games разкриха своя лична конкурентна платформа на Steam. Това, с което Epic желаеха да създадат своя магазин конкурентен на този на Valve беше надалеч по-справедливото систематизиране в приходите сред тях и разработчиците в съпоставяне със Steam, безплатните игри (вече по една на седмица), както и други някои оферти, като спомагателна отстъпка за разработчици, чиито артикули са създадени благодарение на Unreal Engine. И несъмнено извънредните за платформата заглавия.

Това, което обаче елементарно може да забележите, когато посетите магазина на компанията е много по-постния ѝ тип в съпоставяне със страницата на Steam. Именно общността на Steam е една от движещите сили зад триумфа на магазина на Valve, и Epic Games не считат да оставят нещата по този начин. През предходната седмица студиото разгласи, че ще интегрира две значими характерности в Epic Games Store: описи с стремежи и ревюта. Само че, както наподобява от посоченото изображение в блог обявата на студиото, това ще са не потребителски ревюта, както в Steam, а такива на критици от известни гейм медии. SegmentNext оповестяват, че става дума за услуга, която ще е сходна със Steam Curator, при която с изключение на самото ревю, може да прочетете и това, което обичаните ви създатели на ревюта предлагат като други игри – нещо, което Epic не загатват. Според медията, Epic ще употребяват за това Open Critic, известен онлайн агрегатор на ревюта.

Една от другите огромни промени тук ще е прибавянето на описи с стремежи. Epic коментират, че това е било характерност на магазина, която е замисляна от дълго време, само че на студиото им е лишило повече от плануваното време, с цел да я разработят. Така, с интеграцията на Wishlist, всеки, който е заинтересуван от съответна игра и това по кое време ще е налична с понижение от цената, ще може да я добави в лист, а по-късно и известен за появяването на промоция, обвързвана с името ѝ.

И не на последно място, студиото възнамерява смяна на главния интерфейс на страницата с игри, тъй че те да бъдат представяни в по-подреден и комфортен тип за посетителите на магазина. Заедно с това ще бъдат нанесени съществени оптимизации по бекенд инфраструктурата на самия уебсайт, тъй че той да се зарежда по-бързо в браузъра.

„ Пуснахме нова начална страница на магазина с оптимизации във връзка с представянето “, пишат от Epic Games. „ В основата си това значи, че магазинът ще се зарежда по-бързо и вие, на собствен ред, ще можете по-бързо да поръчвате, изисквате и се наслаждавате на своите игри “. Допълнително бива оповестена и графика, която показва образно резултата от нанесените оптимизации.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР