Пазарът на детски играчки не е лесен. А и клиентите

...
Пазарът на детски играчки не е лесен. А и клиентите
Коментари Харесай

Един от лидерите на пазара на детски играчки у нас е с нов собственик

Пазарът на детски играчки не е елементарен. А и клиентите са особени - деца, родители, баби и дядовци, или деца с родители. Покупката на детски артикули нормално не е импулсивно деяние. Най-често то е премислено и се прави по някакъв мотив, или по отношение на раждането на дете, да вземем за пример.

Никоя рецесията не се отразява добре на търговията. Понякога в такива моменти се подхващат и по-драстични ограничения. В един от водачите на пазара на детски играчки у нас - "Комсед " АД - София, означаваме цялостна промяна в собствеността. Първата стъпка към този момент е направена. Комисията за защита на конкуренцията позволи централизация посредством придобиване на взаимен надзор от Данаил Емануилов Генев и Галина Огнянова Гавраилова върху "Комсед " АД.

Тъй като сумата от общите обороти на всички участници в договорката на територията на страната за предходната финансова година надвишава 25 млн. лева, то е зародило обвързване за авансово известяван на Комисия за защита на конкуренцията и надлежно приемане на позволение за привършване на договорката.

"Комсед " АД се занимава с търговия и произвеждане на детски играчки,пособия за деца и аксесоари към тях и други. В момента сдружението се съставлява от изпълнителните шефове Р. Филимонов и Г. Гавраилова, дружно и поотделно.

Сделката е обвързвана с желанието на Д. Генев и Г. Гавраилова да придобият взаимен надзор върху компанията. Д. Генев ще закупи от Р. Филимонов неговия дял от 30% и притежававаните от Н. Далекова-Филимонова 20% от книжата на компанията. Г. Гавраилова пък ще получи от досегашния акционер Т. Гавраилова 30% от капитал на "Комсед " АД, които ще добави към своите 20%, които има сега. Така и двамата ще си поделят собствеността във компанията.

Концентрацията има за цел навлизащият акционер Д. Генев да влага в предприятия, които имат капацитет да се трансфорат в одобрени водачи в секторите, в които оперират, оповестяват от Комисията за защита на конкуренцията. Г. Гавраилова пък цели да усили акционерното си присъединяване и активността си в "Комсед " АД.

Анализът на регулатора демонстрира, че двамата нови акционери в сдружението не са дейни на едни и същи пазари, както и на отвесно или тясно свързани прилежащи пазари. Следователно плануваната договорка няма да докара до хоризонтални или отвесни резултати, означават от регулатора. Не може да се чака смяна в пазарното състояние на участниците в договорката, нито настъпването на каквито и да било резултати върху ефикасната конкуренция на пазари на територията на страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР