Пазарът на данни в ЕС има ръст от 7% годишно

...
Пазарът на данни в ЕС има ръст от 7% годишно
Коментари Харесай

Майдел: До 2020 г. пазарът на данни може да нарасне до 84 млрд. евро

Пазарът на данни в Европейски Съюз има растеж от 7% годишно и би достигнал до 84 милиарда евро до 2020 г, а стопанската система от данни ще дава работа на 7.4 милиона европейски жители. Не можем да си позволим да обърнем тил на новите технологии и да желаеме да върнем историята обратно.

Трябва да работим интензивно, с цел да подсигуряваме бъдещето и конкурентоспособността на нашите страни и континент в ерата на цифровата гражданска война, разяснява българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след приемането в пленарна зала на Регламента за свободен поток на нелични данни в Европейски Съюз, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

Като член на Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите Ева Майдел бе и един от главните бранители на законодателната самодейност, работейки интензивно за гарантирането на еластичност и правна сигурност за бизнеса, потребителите и обществените администрации.

„ В Европарламента направихме следващата стъпка напред към функционален цифров пазар, гарантирахме петата независимост в Европа – тази на свободното придвижване на данни. Регламентът (бел. ред. за свободен поток на нелични данни) е образец за визионерско законодателство, което ще улесни развиването на облачните услуги и разбора на огромните размери от данни в Европа. Българското председателство реализира политическото съглашение по досието през юни тази година и потвърди, че може да диктува дневния ред на цифрова Европа. “, добави още Ева Майдел.

Приетият през днешния ден, четвъртък, 04 октомври 2018 година в Страсбург, правилник ще разреши съхраняването и обработването на нелични данни на всички места в Европейски Съюз без неоправдани ограничавания.

Законът предизвиква основаването на кодекси за държание, които да улеснят професионалните консуматори свободно да минават от един снабдител на облачни услуги към различен и да трансферират данни назад към личните си осведомителни системи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР