Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства.Италианско-американският концерн

...
Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови предизвикателства.Италианско-американският концерн
Коментари Харесай

Fiat - Chrysler и Renault преговарят за сливане

Пазарът на автомобилните производители е изправен пред нови провокации.

Италианско-американският тръст Fiat - Chrysler (FCA) и френската компания Renault договарят всеобхватно световно обединение, което може да отстрани някои от слабостите на двата автомобилни производителя. Това оповестиха за " Ройтерс " двама източници, осведомени с договарянията. Според тях договарянията са в напреднал етап.

" Файненшъл таймс " заяви, че FCA и Renault разискват съглашение за основаване на " разширени връзки " за решение на структурните проблеми, пред които е изправена международната автомобилна промишленост.

Общата пазарна капитализация на FCA и Renault е близо €33 милиарда ($37 млрд.), а общите продажби в света са за близо 8,7 млн. автомобила. Сливането може да помогне за премахване на слабостите, които и двете страни имат.

Fiat - Chrysler има мощно печеливш бизнес в Северна Америка и марката Jeep, само че губи пари в Европа. От друга страна, Renault е пионер в региона на електрическите транспортни средства с релативно икономични двигателни технологии и мощно наличие на разрастващите се пазари, само че без дял от американския пазар, отбелязва " Ройтерс ".

Представители на Fiat - Chrysler и Renault отхвърлиха да разяснява новината за сливането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР