Пазарът на автомобили в Китай, който е най-големият в света,

...
Пазарът на автомобили в Китай, който е най-големият в света,
Коментари Харесай

Автомобилният пазар в Китай се възстановява

Пазарът на коли в Китай, който е най-големият в света, стартира последователно да се възвръща. Според специалисти, представени от Reuters, той ще резервира възходящата си наклонността и ще остане постоянен за дълъг интервал от време, макар натиска в икономимчески проект от разпространяването на ковид по света.
Оценката идва, в миг когато рестриктивните мерки за обществения живот бяха смекчени и шоурумите на Mercedes-Benz и Volkswagen още веднъж отвориха порти, написа 24 часа. 
Продажбите на коли в Китай се сринаха със 79% на годишна база по време на карантината в станата, това се случи през февруари. Ситуацията обаче беше краткотрайна и не засегна дълготрайните трендове в бранша, посочи на конференция Цай Жунхуа от Националната комисия за развиване и промени (NDRC).
Той въпреки всичко предизвести: " Ако производството и продажбите на коли продължат да спадат, то това ще засегне освен бранша, само че и възобновяването на индустриалната активност в дурги браншове, а може даже да попречи на гладкото действие на цялата стопанска система "
Според Цай обаче автомобилостроенето до момента не е било наранено от световното нарушение на доставките на авточасти.
Volkswagen е най-продаваната марка коли в Китай. От компанията оповестиха, че през последния уикенд на март трафикът в шоурумите е възвърнал равнищата си от 2019г. Заводът на марката с локалния сътрудник Ес Ей Ай Си (SAIC) в Чанша възобнови активност тази седмица.
От Daimler, притежател на марката Mercedes, оповестиха, че търсенето в Китай се е възстановило съвсем до предкризисните нива и заводът му в Пекин е проработил още веднъж на две смени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР