Пазарът на акции и облигации с най-големи загуби от кризата

...
Пазарът на акции и облигации с най-големи загуби от кризата
Коментари Харесай

Глобалните пазари на акции и облигации изтриха 5 трлн. долара от стойността си през 2018 г.

Пазарът на акции и облигации с най-големи загуби от рецесията

Увеличаване

Пазарът на акции и облигации с най-големи загуби от рецесията

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Ибра Уейн: Търговските войни са по-опасни за вложителите от инфлацията и лихвите

Главният пълководец на компанията за ръководство на активи Amundi пред " Капитал "
18 ное 2018
Къде се крият рисковете от нова световна рецесия

Спадът на американския пазар най-малкото е сигнал, че отминава времето на бурно растящите цени на акциите и скъпата им оценка
1 ное 2018
Корекцията на Уолстрийт не трансформира нищо на пазарите

Вероятно част от вложителите към този момент се готвят за икономическото закъснение, само че те остават малцинство
22 окт 2018
Глобалният напредък през първите девет месеца поддържа взаимните фондове

Към края на деветмесечието 3 фонда на български ръководещи сдружения съумяват да преминат границата на двуцифрената рентабилност
12 окт 2018
Разпродажбите на акции и облигации на разрастващите се пазари не престават

Индексът MSCI Emerging Markets регистрира смяната
28 юни 2018
Големият дълг остава главният проблем за стопанската система на Съединени американски щати

Това може да принуди Фед да основава още тласъци, което да подкопае $ и да оскъпи златото
21 ное 2016 Очертава се извънредно неприятна година за финансовите пазари, откакто акциите и облигациите са изтрили 5 трлн. $ от цената си от началото на 2018 година Това е най-голямото стесняване на финансовите пазари след финансовата рецесия от 2008 година, написа Financial Times.

Проблемите

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Паралелните спадове на облигации и акции са необичайност, защото акциите са склонни да се показват по-добре, когато растежът е постоянен, а скъпите бумаги с закрепен приход процъфтяват повече в намалени или неприятни стопански условия. През 2008 година световният пазар на акции се е свил с повече от 18 трлн. $, макар че пазарът на облигации се форсира, тъй като вложителите бяха привлечени от него поради относителната сигурност, която предлага.

Но 2018 година стартира да наподобява като повратна точка за ерата след пазарната рецесия, защото централните банки към този момент лимитират паричните тласъци. Федералният запас поведе вълната на повишението на лихвите, което докара до повишаване на доходността на тримесечните американски съкровищни бонове до 10-годишен връх. Почти всички класове активи са записали огромни загуби през 2018 година

" Пазарите ще бъдат нервни, когато се преместим от една среда към нещо ново ", сподели Винай Панде, световен началник на тактиките за търговия на UBS Wealth Management.

Очакванията лихвените равнища да останат ниски в дълготраен проект покачва цените на всички активи и потиска доходността по облигациите. Фокусът на пазарите е върху дисконтовия %, който се употребява за оценяване на всички активи. Поради това облигациите и акциите нарастват и поевтиняват дружно, което основава противоположна връзка сред доходността и цената на акциите. Увеличаването на лихвените проценти в Съединени американски щати забави световния пазар на облигации през тази година.

Факторите

В същото време инерцията на фондовия пазар, в началото провокирана от мощния спад на растежа в международен мащаб и намаляването на корпоративните облаги в Съединени американски щати, последователно избледнява. Увеличаването на доходността на облигациите, разрастващата се световна стопанска система и вложителите, почнали да въздействат върху по-малко разочароващите корпоративни облаги през идната година, доведоха до спад на американския фондов пазар предишния месец, което докара до безпокойство в Европа и Азия.

В резултат на това показателят на фондовия пазар на FTSE-All World е изгубил 5% тази година, като е изтрил повече от 3.6 трлн. $ от пазарната си капитализация, което в номинално изражение е най-голямата загуба в долари от 2011 година насам. От 3208-те члена на интернационалния финансов показател акциите на повече от 500 са намалели най-малко с 30% тази година, над 1000 са паднали с най-малко 20% и по-малко от една трета са се нараснали.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР